A fost descoperita viata pe marte?


NASA va anunta joi “cea mai importanta descoperire din istoria lumii”- un gaz detectat de specialisti in aceleasi regiuni ale lui Marte in care se aflau si norii formati din vapori de apa si care demonstreaza ca pe Planeta Rosie exista, intr-adevar viata, relateaza, in exclusivitate, cotidianul britanic “The Sun”. De aparitia metanului sunt responsabile in cazul lui Marte micro-organisme extraterestre care traiesc sub solul si gheata planetei.
Cercetatorii NASA au detectat metanul de pe Marte cu ajutorul unei nave spatiale si a unor uriase telescoape de pe Pamant. Expertii sugereaza ca respectivul gaz este emis ca un produs rezidual de catre niste organisme care traiesc sub gheata planetei. “Cea mai evidenta sursa de metan sunt organsimele. Prin urmare, daca gasesti metan intr-o atmosfera, poti suspecta ca acolo exista viata”, a declarat expertul britanic Colin Pillinger pentru “The Sun”.
Mai mult, descoperirea este privita deja ca o dovada incontestabila ca micro-organismele extraterestre sunt in viata si in prezent. Cercetatorii presupun ca ele s-au trezit la viata de curand, pentru ca altfel gazul respectiv s-ar fi pierdut in atmosfera planetei. “The Sun” precizeaza ca micro-organismele de pe Marte nu pot trai decat sub solul si gheata sa, deoarece viata nu poate exista pe suprafata acestei planete care nu are un scut magnetic capabil sa o protejeze de radiatiile solare. Totodata, desi unii oameni de stiinta recunosc ca acest tip de gaz poate fi produs si in urma unor procese vulcanice, aceasta varianta a fost exclusa, pana acum nefiind cunoscuta nicio activitate vulcanica pe Marte.
Potrivit “The Sun”, NASA urmeaza sa anunte aceasta uriasa descoperire in cursul zilei de joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul sau din Washington. Conferinta va fi difuzata in direct de catre NASA TV (www.nasa.gov/ntv), precizeaza sursa citata.

0 comments:

Free Page Rank Tool