Rapa Rosie din Transilvania

Rapa Rosie reprezinta un obiecti turistic deosebit de spectaculos datorita ineditului pe care il ofera privitorului. Ea se prezinta sub forma unor abrupturi impresionante datorita dimensiunilor lor si mai ales datorita faptului ca peretii sunt formati din pamant rosu.

Rapa Rosie este situata in apropierea orasului Sebes (la 3 km). Ea este vizibila de pe soseaua Deva - Sebes. Pentru a ajunge la ea din Sebes este recomandat a se intreba localnicii, pentru a indica directia de mers. Odata iesiti din oras, Rapa Rosie este vizibila, pana la ea nemaifiind decat 3 km de mers pe jos.

Peretii acestei forme de relief deosebit de spectaculoase au inaltimi ce variaza intre 80 - 100 m, apa sapand in peretii de pamant formatiuni cu forme ciudate si in acelasi timp spectaculoase: turnuri, hornuri, nise, piramide de culoare predominant rosie.

Ceea ce mai este important la Rapa Rosie este faptul ca aici se afla unele dintre cele mai mari pesteri din lume dezvoltate in pamant, dintre care cea mai mare are 25 m dezvoltare si 4,5 m denivelare. Un alt obiectiv turistic ce poate fi vizitat in zona, mai precis in Sebes este Catedrala Evanghelica, o constructie deosebit de impunatoare in stilul Bisericii Negre din Brasov, construita in sec. XII.

sursa: inromania.info

0 comments:

Free Page Rank Tool