Castelul Cantacuzino din statiunea montana Busteni


Castelul Cantacuzino din statiunea montana Busteni, de pe Valea Prahovei este o constructie impozanta ridicata in stil neobrancovenesc la inceputul secolului XX si care a apartinut Printului Gheorghe Grigore Cantacuzino, un om extrem de bogat.
Parcul din jurul sau este amenajat ca de poveste cu fantani arteziene, cascade si grote, iar arhitectura castelului il plaseaza in topul primelor astfel de constructii din Romania.


Castelul Cantacuzino scurta descriere:

Castelul cuprinde patru corpuri - pavilionul central ce cuprinde trei niveluri, pavilion de servicii - doua niveluri, vila administrativa si capela.
Interiorul Castelului Cantacuzino se remarca prin pictura ornamentala si figurativa, tamplaria sculptata, vitraliile, balustradele sculptate in piatra, din fier forjat sau din lemn, plafoanele casetate, pardoselile din dale de gresie decorativa sau parchetele cu intarsii.
In sala de receptie se gasesc pictate blazoanele familiei Cantacuzino si cele ale rudelor si o fresca ce ii ilustreaza pe cei mai de seama membri din neamul Cantacuzino.
In exterior se observa terasele, zidurile de sprijin, rampele si scarile cu balustrade din piatra.
De-a lungul timpului, cladirea a gazduit sediul Sanatoriului Ministerului de Interne, iar anul acesta a fost repus in circuitul turistic de catre un grup de investitori. In plus, in cadrul Castelului Cantacuzino se pot organiza si evenimente private.

0 comments:

Free Page Rank Tool