Orasul care a stat ascuns 1800 de ani. Cea mai importanta descoperire a Americii antice

   A trebuit ca lumea moderna sa astepte cam doua milenii pentru a putea afla unul dintre cele mai mari secrete ale Americii antice. Arheologii au descoperit lumea de sub pamant a orasului Teotihuacan din Mexic, datorita unui radar.

In 2003, era descoperita intamplator, datorita ploilor, o gaura in pamant, pe care arheologii au inceput s-o exploreze abia sase ani mai tarziu. Dupa sapaturi, acestia au constatat ca este un tunel secret, vechi de 1.800 de ani.


TeotihuacanCercetatorii nu au reusit sa inainteze decat 7 metri de-a lungul tunelului, insa tehnologia radarului a reusit sa "vada" ca lungimea tunelului respectiv era, de fapt, de 120 de metri, toata constructia fiind acoperita cu simboluri. S-a crezut ca acest pasaj duce catre trei camere, care vor ajuta la explicarea multor secrete ale acestei civilizatii.
 "La capatul tunelului sunt cateva camere care ar putea contine ramasitele conducatorilor civilizatiei mesoamericane. Daca se confirma, va fi una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului 21. Stim ca Piramida Teotihuacan a fost construita ca o replica a imaginii pe care o aveau asupra cosmosului, asupra universului. Asa ca noi credem ca acest tunel este o replica a lumii de dedesubt." - a declarat, pentru Daily Mail, Sergio Gomez Chavez, arheolog la Institutul National de Antropologie si Istorie din Mexic.
Orasul Teotihuacan, care contine niste piramide uriase ale soarelui si lunii, este alcatuit din labirinte ale palatelor, temple, case, ateliere de lucru, piete si strazi.
Specialistii sunt de parere ca aceasta sezare a fost ridicata in anul 100 I.Hr. si a rezistat pana in secolul 8. Arheologii il considera drept unul dintre cele mai influente orase ale erei pre-hispanice din America de Nord, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni, in zilele de glorie. Numai 5 % din Teotihuacan a fost descoperit, in ciuda celor peste 100 de ani de explorari, scriu cei de la Daily Mail.

Robot folosit in cercetarile de la Teotihuacan In noiembrie anul trecut, cercetarorii au reusit sa afle mai mult despre orasul subteran cu ajutorul unui robot de dimensiuni mici, care avea atasata o camera de luat vederi. In felul acesta au reusit sa patrunda in tunel.
Aproximativ 30 de experti sunt implicati in cercetarile de acest sit arheologic, iar una din metodele principale cu care lucreaza acestia o reprezinta imaginile termale.





sursa: stirileprotv.ro

0 comments:

Free Page Rank Tool