Constructii excentrice: Hydropolis


Firma de constructii Hydropolis Crescent Group LLC este sustinatoarea unui proiect, al carui obiectiv principal il reprezinta deschiderea unor hotelurilor de lux subacvatice la nivel mondial. Primul dintre hotelurile proiectate esteHydropolis, a carui finalitate a fost preconizata pentru anul 2006, insa amploarea proiectului a intarziat lucrarile pana in 2009.

Aflat inca in constructie in Dubai - Hydropolis, supranumit si "Primul hotel de 10 stele", va include trei elemente de baza:
- un spatiu de primire al vizitatorilor, sub forma unei o platforme cilindrice de uscat;

- un tunel modular din otel, pus in miscare de un cablu automat, care face legatura intre spatiul de primire si hotel. Vizitatorii vor fi transportati prin acest tunel cu un tren silentios pana in zona principala a hotelului;

- un numar de 220 de apartamente de lux, situate intr-un complex subacvatic, aflate la 20 de metri adancime.

Accesul catre hotel se va face cu ajutorul unor ambarcatiuni de lux. Ansamblul arhitectural reprezinta una dintre cele mai generoase constructii contemporane din lume, acoperind o arie de 260 hectare, o suprafata aproximativ egala cu cea a Parcului Hyde din Londra si este situat deasupra Golfului Persic, la mica distanta de plaja Jumeirah, din Dubai.

Designerul german Joachim Hauser afirma ca Hydropiolis nu reprezinta un proiect in sine, ci o pasine. Viziunea futuristica a acestuia este rezultatul unei filosofii simple de viata, bazate pe o indelungata pasiune pentru mare si pentru apa: "Corpul uman contine 80% apa, suprafata pamantului este format din 80% apa, fara apa nu exista viata", declara Hauser.

Hotelul reproduce organismul uman la nivelul designului arhitectural, intre fiziologia umana si constructie existand o analogie directa. Elementele ansamblului sunt dispuse in cerc, iar spatiile create in golf vor contine suprafete functionale:restaurante, baruri, sali de conferinte si apartamente de lux, dispuse astfel incat pot fi asociate componentelor organismului uman: functiile motoare, sistemul cardiovascular sau sistemul nervos. Sala de dansuri/petreceri, situata in centru, va dispune de platforme asimetrice, conectate la diferite incaperi aflate la etajele superioare. Acestea din urma vor adaposti o multitudine de facilitati, printre care se numara si o clinica de chirurgie estetica si un laborator de cercetare a vietii subacvatice.

0 comments:

Free Page Rank Tool