New Holland CR9090 Elevation - combina cu cea mai mare capacitate din lume

Combina CR 9090 Elevation, vârful de lance al tehnologiei secolului XXI, este, în momentul de faţă, cea mai mare combină din lume, propulsată de un motor de 591 CP şi dispunând de un heder de 10,7 m VarifeedTM , cu 1,5 m mai mare decât cel al penultimului model din gamă. Rotoarele sunt ajustabile, iar pentru o mai mare capacitate de batere, sunt completate de sistemul Opti-cleanTM, cu o suprafaţă de curăţare de 6,5 mp. Şi cum îi stă bine celei mai mari combine din lume, aceasta are şi o cabină pe măsură, dotată cu cea mai nouă tehnologie IntelliViewTM III şi dispunând de un parbriz de aproape 6 mp, ce asigură o vizibilitate maximă asupra câmpului în timpul lucrului. Rezervorul pentru cereale are o capacitate de 12.500 litri, permiţând recoltarea unei suprafeţe mai mari fără oprire la descărcare.
CARACTERISTICI DE TOP
Combina New Holland CR9090 Elevation a fost dezvoltată împreună cu cei mai exigenţi fermieri şi antreprenori. Revendicând titlul de combina cu cea mai mare capacitate din lume, CR9090 Elevation a fost realizată utilizând calităţile dovedite ale celebrei serii CR9000, la aceasta adăugându-se şi alte caracteristici cum ar fi: noul heder 10,7 m (35 ft) VarifeedTM , cel mai apreciat motor turbo din piaţă, cea mai mare suprafaţă de curăţare şi cel mai mare rezervor pentru cereale disponibil pe piaţă. Toate aceste îmbunătăţiri incluse în modelul CR9090 Elevation oferă o creştere cu 10% a performanţelor, comparativ cu modelul CR9080.

Putere mai mare, performanţă şi economie
Folosind acelaşi motor IVECO Cursor de 13 litri cu tehnologie turbo, care echipează şi tractorul T9060, combina CR9090 Elevation dispune de 544 CP/400kW la viteza nominală a motorului, iar puterea maximă disponibilă este de 591 CP/435kW, fiind cu 61 CP/45kW mai mare decât la modelul CR9080 Elevation. Tehnologia turbo oferă o eficienţă sporită motorului, reducând consumul cu 5% faţă de un motor standard la aceeaşi putere. La acestea se adaugă rezervorul de combustibil mărit al CR9090 la 1.160 de litri, ceea ce face ca această combină să poată lucra fără oprire timp de o zi. Tehnologia este adaptată 100% utilizării combustibilului biodiesel, iar prin utilizarea acestui combustibil alternativ costul de operare devine foarte competitiv, ducând la economii semnificative pentru proprietar.
Sistemul turbo foloseşte în aval o a doua turbină, pentru recuperarea energiei din gazele de eşapament ale motorului, care, altfel, ar fi pierdute sau risipite. Pentru a face faţă solicitării de răcire a motorului, CR9090 Elevation este echipată cu o capacitate de răcire cu 32% mai mare decât CR9080 Elevation, utilizând sistemul de curăţare rotativ dual.

Nou heder de 10,7 m (35 ft) VarifeedTM
Odată cu lansarea modelului CR9090 Elevation, a fost lansat şi noul heder de 10,7 m (35 ft) VarifeedTM. Tehnica de construcţie pe cadru neregulat ajută cuţitul de diametru şi viteză mare, precum şi tamburul extins, la utilizarea de mare capacitate a noii combine.
Planul de ajustare a poziţiei cuţitului de 575 mm la noul heder VarifeedTM  poate fi controlat din cabină, oferind posibilitatea de operare fără probleme în diverse condiţii şi pentru diferite culturi.

Inovaţii tehnologice premiate
Gama CR9000 foloseşte sistemul unic Twin RotorTM pentru separarea eficientă a recoltei.
Prin împărţirea recoltei în jumătăţi, conceptul Twin RotorTM împrăştie recolta peste două rotoare, pentru a crea o mai mare suprafaţă activă de lucru. În plus, o mai mare viteză a rotorului permite procesarea unei cantităţi mai mari de cereale într-un timp mult mai scurt.
Agitarea repetată a culturii de către barele de separaţie segmentate, montate spiralat, crează un flux de separaţie continuă ce oferă o mare capacitate şi o frecare moderată, ce asigură producerea de cereale şi paie de o calitate excelentă.
CR9090 Elevation extinde acest concept şi la vanele rotorului ajustabil, care poate fi setat de către operator pe una din cele trei poziţii, pentru a optimiza perfomanţele de separare pentru diferite condiţii şi culturi. Pentru o capacitate crescută, precum şi pentru a obţine paie şi cereale de înaltă calitate se va păstra un eşantion, astfel încât viteza de procesare să fie potrivită culturii şi condiţiilor respective.

TREI MEDALII DE LA DLG
DLG (Societatea Agricolă Germană) a premiat combina New Holland CR9090 Elevation cu trei medalii: o medalie de aur pentru sistemul Grain CamTM şi două medalii de argint pentru sistemele Opti CleanTM şi Intelli CruiseTM, recunoscute ca inovaţii tehnice care aduc beneficii în producţie prin utilizrea noilor tehnologii pe CR9090 Elevation.

Sistemul Grain CamTM monitorizează calitatea boabelor care trec prin sistemul de curăţare. Senzorul detectează şi calculează cantitatea de material “altul decât boabe” (MOG), în care se includ boabe sparte, folosind un soft de procesare şi analiză a imaginilor. Operatorul are posibilitatea de a ajusta sistemul de curăţare pentru a păstra sau îmbunătăţi calitatea boabelor utilizând sistemul Intelli ViewTM care afişează toate datele în format grafic.
Pentru a gestiona capacitatea şi puterea sporită a combinelor CR9000, New Holland a dezvoltat un nou sistem auto-nivel de curăţare. Cel mai recent sistem Opti CleanTM foloseşte o suprafaţă de curăţare de 6,5 mp, situându-se astfel peste posibilităţile altor combine. Cuva cu boabe, sitele de precurăţare, precum şi sita superioară au fost separate pentru a permite mişcarea individuală a fiecărei componente. Sistemul Opti CleanTM este primul care permite mişcări în sens invers ale cuvei cu boabe şi a sitei superioare pentru o capacitate de separare mai mare şi o curăţare mai agresivă, cu un nivel de vibraţii mai mic.
Intelli CruiseTM, sistemul automat de alimentare cu cereale, monitorizează încărcarea heder-ului cu cereale pentru a asigura optimizarea lină a vitezei de croazieră. Un senzor monitorizează încărcarea heder-ului cu cereale, iar în funcţie de încărcarea acestuia, viteza de înaintare este automat ajustată, oferind performanţă optimă şi confort maxim operatorului.
Cu o capacitate de 12.500 litri, rezervorul de cereale al CR9090 Elevation este cu 20% mai mare, comparativ cu CR9080 Elevation. Chiar şi atunci când rezervorul de cereale este desfăşurat, combina se încadrează în limita de înălţime pentru transport, de 4 metri.
Noul şi puternicul sistem Opti-SpreadTM, montat în spatele tocătorului de paie, distribuie uniform paiele tăiate pe întreaga lăţime a heder-ului. Poate fi folosit pentru o gamă largă de lăţimi şi poate fi controlat cu uşurinţă din interiorul cabinei. Opţional, poate utiliza două rotoare şi deflectoare reglabile pentru a neutraliza efectele curentului de la sol.
Pentru a reduce deteriorarea solului şi pentru a îmbunătăţi caracteristicile de conducere pe teren dificil, CR9090 Elevation poate fi echipată cu şenile de cauciuc, crescând manevrabilitatea şi profitabilitatea. Forma triangulară a şenilei permite rularea combinei pe terenuri umede, limitând deteriorarea solului.

Lider de clasă în confort şi control
Operatorii combinei CR9090 Elevation vor aprecia imediat mediul de lucru din spaţioasa cabină. Suprafaţa de geam de 5,8 mp asigură vizibilitate fără obstrucţie în partea din faţă a combinei, permiţând operatorului să monitorizeze foarte uşor condiţiile de recoltare.
Noul sistem Intelli ViewTM III cu ecran color oferă informaţii detaliate de operare a combinei, iar cu facilitatea touch-screen, sitemul este foarte simplu de utilizat. Pentru o productivitate ridicată, noul monitor permite, de asemenea, ghidarea automată prin  DGPS IntelliSteerTM, ce urmăreşte liniile curbe făcute la trecerea anterioară prin câmp.
Text şi foto: NHR Agropartners

RECORD GUINNESS LA RECOLTAT
Combina New Holland CR9090 Elevation a intrat în 2008 în Cartea Recordurilor Guinness, după ce a recoltat 451,2 tone de grâu în 8 ore, cu randamente maxime de lucru de până la 78 tone pe oră.Sursa:agroinfo.ro

0 comments:

Free Page Rank Tool