Cele mai frumoase 5 staţii de metrou din lume

1) Staţia Kievskaya (Moscova)
Este una dintre cele mai cunoscute staţii de metrou din Moscova. Un adevărat palat ar spune unii dintre noi, nefiind departe de adevăr. Pereţii sunt decoraţi cu mozaicuri care întruchipează prietenia dintre poporul rus şi cel ucrainean. Staţia a fost deschisă în anul 1937 şi a fost puternic supervizată de Stalin.

2) Staţia Olais (Lisabona)

Şi metroul din Lisabona are motive de laudă, staţia Olaias având un aer cât se poate de modern şi fascinant. Asemenea metroului din Moscova, fiecare staţie este decorată cu propria tema murală.

3) Canary Wharf (Londra)

Canary Wharf este prima staţie de metrou din lume. Localizată în inima Londrei, Canary Wharf a fost rearanjată până la sfârşitul anului 1999, când a primit un look futurist, cu ornamente din sticlă şi fier.

4) Staţia Brin (Genova)
Staţia Brin din Genova, construită de celebrul architect Renzo Piano, a fost decorată în spiritul sfârşitului de secol al XVIII-lea, când epoca industrializării prindea contur.

5) Staţia T-Centralen (Stockholm)
T-Centralen din Stockholm este unică prin faptul că pereţii săi ciopliţi în piatră nu au fost supuşi unor modificări pentru finisare, ci au fost direct pictaţi. Staţia s-a deschis în anul 1975.
Sursa: www.yuppy.ro

0 comments:

Free Page Rank Tool