Yahoo Messenger - Serviciul gratuit de mesagerie instanta in timp real

  Yahoo Messenger este un serviciu gratuit care ne permite sa vorbim cu prietenii nostri care sunt online expediandu-le mesaje instantanee. El poate de asemenea sa va alerteze daca aveti un mail nou in posta. Yahoo Mail sau contul Yahoo Personals, sau in anumite date pe care vi le-ati setat in Yahoo Calendar. Yahoo Messenger vine cu un firewall incorporat.
   FACILITATILE MESSENGERULUI:
VOICE CHAT (call) care permite cu ajutorul unui microfon sa dialogati cu o alta persoana sau se pot realiza conferinte cu mai multi prieteni din lista.
VIDEO (webcam) permite cu ajutorul unei camere web sa fim vazuti de cei din lista noastra de messecnger. Conferinta se poate realiza si cu ajutorul camerei web.
SEND FILE este folosit pentru trimitere de fise si documente, si este mai util din punct de vedere al cantitatii (pana la 1 GB) decat mail-ul.
TRIMITERE DE POZA (share photos) este folosit pentru tranfer de poze.
JOCURILE ONLINE (games) au inceput sa fie si ele mai mult luate in considerare de cei de la yahoo pentru o multa functionalitate a messengeru-lui si acest lucru este apreciat de catre persoanele fizice pentru ca este un nou mediu de distractie si de alungare a plictiselii.


   SURSA 02
 
   Yahoo! Messenger este un client de mesagerie instantă în timp real dezvoltat de compania americană Yahoo!. Yahoo! Messenger este unul din cele mai populare softuri de chat şi interacţionare socială pe internet, el putând fi descărcat gratuit, iar utilizatorii putând folosi un singur Yahoo! ID pentru toate serviciile companiei.
   Pe lângă faptul că utilizatorii pot purta conversaţii în timp real, acest program oferă şi un mediu interactiv plăcut, utilizatorii putând alege dintr-o multitudine de interfeţe grafice, avatare, jocuri ori mesaje de disponibilitate configurabile.
   Status
   Statusul este locul în care fiecare utilizator pune un text pentru a descrie ceea ce face, cum se simte, unde este, pentru a-si promova un site propriu, pentru a se lauda cu un anumit lucru sau orice alt motiv ar acea acesta. Lungimea maxima a statusului este de 255 de caractere. In mod normal el apare negru, dar cand un link este introdus in interioul sau, el devine albastru subliniat.
Tot status se numeste si starea unui utilizator care este logat pe Yahoo! Messenger. Status-ul poate fi online, offline sau invizibil. Exista si cateva status-uri prestabilite care contin poze adiacente si care reflecta atat textual cat si prin imagini starea utilizatorului logat.
   Utilizator puternic al Yahoo
   Yahoo Power User, în traducere Utilizator puternic este un beneficiu adus anumitor utilizatori. Criteriile de selectare nu sunt foarte bine cunoscute. Acest Power User se manifestă prin permiterea folosirii de către utilizatorii selectaţi unor beneficii: iconuri mai multe, avatare specializate precum şi selectarea unui simbol care apare la sfârşitul id-ului. Acest simbol reprezintă o pictogramă pe care utilizatorul o alege din cele 4 disponibile: 2 tipuri de coroană, o medalie şi un trofeu.
   Yahoo! Messenger pe MAC
   Yahoo! Messenger rulează si pe Mac, versiunea 2.5.3 fiind una stabilă lansată în 2003, dar cu câteva buguri. Yahoo! a fixat problemele lansând versiunea 3.0b1 în Iunie 2006, versiune care a stat aproximativ un an în varianta beta. Interfaţa acestei versiuni a fost mult mai plăcută şi mai modernă, dar totodată implementând şi elementele pe care le avea Yahoo! Messenger pe Windows (BUZZ, avatare).
   Versiunea Yahoo Messenger 3.0 beta 2 lansată în noiembrie 2007 repară însă o serie din bugurile versiunilor precedente şi aduce, în plus, o serie de îmbunătăţiri referitoare la transferul de fişiere, emoticonuri sau streaming video.
   Yahoo! - Microsoft - Lotus - LCS
   Yahoo! a încheiat un parteneriat cu Microsoft în 13 iulie 2007, făcând astfel reţeaua Yahoo! Messenger compatibilă cu Windows Live Messenger. În prezent legătura Yahoo! Messenger - Windows Live Messenger funcţionează perfect. Gurile rele spun că Yahoo! a făcut această alianţă cu Microsoft datorită gigantului Google, aceasta fiind singura metodă de a-i face faţă ori de a concura cu el într-un fel. 


sursa:ipedia.ro

0 comments:

Free Page Rank Tool