Buhaiul de balta (Botaurus stellaris)+Imagini

Ordinul : Ciconiiformes   Familia : Ardeidae





Buhaiul de balta este o pasare iubitoare de apa, intalnita mai ales in apropierea baltilor cu mult stufaris.  Putem spune ca este o pasare specifica Europei de Est, unde cuibareste si isi creste puii. Este o pasre retrasa si sfioasa pe care o putem observa destul de greu. Datorita habitatului restrans si limitat pe care il foloseste pentru cuibarit (intinderile mari de stuf des marginit de ape relativ adanci, bogate in peste) exista o oarecare fragilitate in existenta unei populatii stabile.

  Coloritul general al buhaiului de balta este galben-caramiziu cu striatii negre. Corpul este indesat iar picioarele si ciocul sunt relatic scurte daca ne raportam la familia starcilor din care face parte. Lungimjea corpului este de 70-80 cm, anvergura aripilor de 1,25 - 1,30 m iar greutatea este de aproximativ 1kg.
  Cuibul buhaiului de balta este construit in zone izolate, pe plauri sau in stufarisuri dese. De multe ori masculul se comporta ca o pasare poligama iar femela cloceste singura cele 4-6 oua timp de 25 de zile.












0 comments:

Free Page Rank Tool