Femeile înalte sunt mai predispuse la toate tipurile de cancer!

Femeile înalte sunt mai predispuse la toate tipurile de cancer!



















  Un studiu efectuat pe femei cu înălţimi situate între 152 de cm şi 175 de cm arată că riscul de a dezvolta cancer creşte cu 16% pentru fiecare 10 centimetri în plus!

Persoanele mai înalte au şanse mai mari să dezvolte cele mai întâlnite şi mai ucigătoare forme ale cancerului, a concluzionat cel mai mare studiu efectuat până acum asupra acestei teme.
Deşi până acum se ştia că înălţimea este unul din factorii care contribuie la riscul dezvoltării cancerului, acest nou studiu, publicat în jurnalul medical Lancet Oncology, arată că femeile înalte sunt mai predispuse la cel puţin 10 tipuri de cancer decât femeile scunde, lucru neştiut până acum.
În femeile de o înălţime medie se înregistrează anual 850 de cazuri de cancer la 100.000 de femei. În rândul femeilor ce măsoară aproximativ 152 de centimetri în înălţime, rata anuală este de 750 de cazuri de cancer la 100.000 de femei. În schimb, în rândul femeilor ce măsoară aproximativ 175 de centimetri în înălţime, incidenţa anuală a cancerului este de 1.000 de cazuri la 100.000 de femei.

Cercetătorii conduşi de Dr. Jane Green, de la Universitate Oxford, au descoperit că pentru fiecare 12 centimetri în plus, riscul de cancer la sân creşte cu 17%, cel de cancer ovarian cu acelaşi procent, iar cel de cancer uterin cu 19%. Specialiştii nu au descoperit de ce există această legătură între înălţime şi riscul de a dezvolta un cancer, enunţând două ipoteze. Prima sugerează că ar putea exista o legătură între hormonii de creştere şi riscul sporit de cancer, iar a doua afirmă că persoanele mai înalte au şanse mai mari de a suferi de cancer pentru că au mai multe celule în corp decât persoanele scunde.
"Cea mai probabilă explicaţie este aceea că schimbările hormonale care duc la creşterea în înălţime a femeilor sunt legate şi de schimbările anormale ce au loc în ţesutul sânului şi care duc la cancer", susţine profesorul Karol Sikora, directorul medical al lanţului medical CancerPartnersUK.
"Persoanele înalte nu ar trebui să fie alarmate de aceste rezultate", susţine Sara Hiom, de la Cancer Research UK. "Cei mai mulţi oameni nu sunt cu mult mai înalţi decât media, iar înălţimea are un efect mic asupra riscului de cancer", a adăugat aceasta.

0 comments:

Free Page Rank Tool