Cora - Conceptul care a luat nastere in anul 1850

  1850 - Inceputul istoriei In 1850, trei frati, mostenitori ai negustorului belgian de vinuri Jacques Delhaize, inventeaza si pun practica un concept ce avea sa marcheze istoria comertului: sucursalismul - un antrepozit central care aprovizioneaza puncte de vanzare. Unul dintre cei trei frati, Louis Delhaize, isi va dezvolta propria societate care se afla la originea grupului Louis Delhaize de astazi.
   1974 - Nasterea marcii Cora
La inceputul secolului XX, unchii fratilor Delhaize (Georges si Rene) au trecut frontiera belgiana si s-au stabilit in nordul si respectiv estul Frantei. Primul a infiintat les Docks du Nord la Lille. Cel de-al doilea a cumparat firma Sanal din Nancy si Sadal din Strasbourg.
   In 1929, unul dintre nepotii acestora, Andre Bouriez intra in grupul Sanal cu dorinta de a ajunge la conducerea firmei. Insa in anul 1945, un grup concurent, Mielle, preia controlul grupului Sanal Sadal. In anul 1965 Andre Bouriez devine presedintele grupului Mielle-Sanal-Sadal, dupa ce il apropiase de grupul les Docks du Nord.
Inca din anul 1968, grupul incepe sa fie interesat de conceptul de hipermarket, iar in 1974 este infiintata marca Cora.
   1975 - Expansiune si succes Philippe Bouriez este numit presedinte al grupului in 1975, marcand inceputul unei dezvoltari de succes. In prezent, cu asocieri si franciza exista 81 de hipermarket-uri sub sigla Cora, in Franta, Romania, Ungaria, Belgia si Luxemburg, iar grupul este intr-o continua expansiune. In total, peste 22.000 de salariati se straduiesc in fiecare zi sa asigure clientilor cele mai bune servicii, produse si preturi.


   SURSA 02
 
In acest moment, reteaua Cora are aproximativ 3.000 de angajati in Romania si opereaza trei magazine - doua in Bucuresti si unul in Cluj.
Proiectul urmeaza sa fie finalizat in luna octombrie a acestui an si are o valoare totala de 200.000 de euro, din care 140.000 de euro reprezinta finantare europeana (aproximativ 70%), restul fiind contributia retailerului. Durata desfasurarii proiectului este de un an si urmeaza sa fie finalizat in luna noiembrie a acestui an.
Trainingul, care se va desfasura pe o perioada de 21 de zile, este destinat unui numar de 90 de angajati din cadrul magazinului Cora Pantelimon, care vor prelua noi sarcini pe pozitii similare in noul magazin din Berceni.

0 comments:

Free Page Rank Tool