Istoria Burberry - Respectul se castiga in timp

  Thomas Burberry a inaugurat primul sau magazin de articole vestimentare in 1856, in Hampshire, Anglia. De la putin timp de la deschiderea acestui magazin afacerea sa a urmat un trend ascendent ce a transformat magazinul Burberry intr-unul foarte mare ce comercializa diferite marfuri. In primii ani in calitate de creator de moda, Burberry si-a concentrat si orientat talentul catre realizarea unor articole vestimentare pentru cei care isi petreceau mare parte din timp in aer liber. Ideea principala, implementata in colectiile sale, a fost cea de a da nastere unor tinute de zi fabricate din materiale ieftine, menite sa reziste in conditii meteorologice dificile. 
  La inceputul anilor '90 linia Burberry a castigat respectul intregii lumi pentru creatiile sale vestimentare, castigand si dreptul de a crea uniformele ofiterilor din politia Marii Britanii. Au urmat noi magazine ce au fost deschise in New York, Paris, Londra, iar marca Burberry a devenit un sinonim al lucrurilor de calitate. Burberry  a dat nastere modei in carouri. Articolele vestimentare si accesoriile in carouri si culori rosu, negru, crem sau alb au dat nastere unei marci inregistrate. Totodata carourile specifice lansate au devenit si loggo-ul companiei. In 1997 compania Burberry a lansat si o serie de noi colectii orientate catre industria  palariilor si accesoriilor. In 2000 si 2001 aceasta a fost premiata de Consiliul Britanic al Modei pentru categorii de design clasic si contemporan.


   SURSA 02
 
   Trench-ul este o piesa must-have si "timeless" pe care orice fashionista ar trebui sa o aiba in garderoba sa pentru ca nu o sa se demodeze niciodata (mai ales cel clasic de la Burberry).
Primele trench-uri au fost realizate din materiale rezistente la apa si erau folosite la inceput doar in cateva tari de catre membrii armatelor ce au luptat in primul si in al doilea razboi mondial.
   Casa de moda Burberry a fost fondata in anul 1856, iar in 1879 tanarul Thomas Burberry a inventat faimosul material rezistent la apa din care erau confectionate trench-urile -  gabardina: o stofa fina de lana cu legatura diagonala, care prezinta dungi paralele inclinate pe ambele parti. Succesul acestor trench-uri rezistente la apa a fost fenomental, vanzarile cresteau pe zi ce trece, majoritatea clinetilor facand parte din armata britanica. Cu timpul, soldatii au inceput sa poarte aceasta piesa si in viata de zi cu zi, nu doar atunci cand plecau la razboi. 


sursa:ipedia.ro

0 comments:

Free Page Rank Tool