Prima bicicleta construita in anul 1816 de Karl Drais von Sauerbronn

Prima bicicleta a fost creata de Karl Drais von Sauerbronn in 1816 in Germania. Acesta, a inventat modelul pentru a-l ajuta in turele sale de control, Sauerbronn fiind atunci padurar. Doi ani mai tarziu, modelul sau a fost adus si in Anglia, aici suferind o serie de modificari ce aveau sa ii imbunatateasca atat aspectul cat si viteza.


Modelul modern al bicicletei cu roti de dimensiuni aproape egale, cu pedale si cu lant a fost creat in 1884 si i-a apartinut lui James Starley . Acest model a fost fabricat pentu prima data in Anglia la Coventry.


Bicicleta este un vehicul rutier cu doua roti asezate in linie una in spatele celeilalte, ce se pune in miscare prin actionarea cu picioarele a doua pedale. De cele mai multe ori, bicicleta este folosita pentru transportarea unei singure persoane. Partile componente ale unei biciclete sunt: cadrul, ghidonul, furca, rotile, pedalele, lantul, pinioanele,, schimbatoarele, franele si seaua. Toate acestea difera de la o bicicleta la alta in functie de genul ei. Exista biciclete atat pentru femei cat si pentru barbati. De asemenea, exista biciclete de oras si biciclete de teren. Din secolul IX, numarul bicicletelor a ajuns in prezent la peste un miliard, in unele regiuni ele fiind folosite ca 
principal mijloc de transport. 




De asemenea, efortul fizic depus in timpul mersului pe bicicleta este luat ca o actiune sanatoasa care ofera o stare de bine generala.  

  • Credit: 
  • wikipedia.ro
  • google.ro



   

0 comments:

Free Page Rank Tool