15 cele mai uimitoare si ciudate coincidente

15. Cartea copilariei



In timp ce romanciera americana Anne Parrish cutreiera librarii in Paris, in anii 1920, a gasit o carte care a fost una dintre preferatele copilariei sale – Jack Frost si Alte Povestiri. A ridicat cartea cea veche si i-a aratat-o sotului ei, spunandu-i despre cartea de care isi amintea cu afectiune, de pe vremea cand era copil. Sotul sau a luat cartea, a deschis-o si, pe prima pagina, a gasit inscriptia : “Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs.” Era chiar cartea Annei.

14. Noroc la Poker


In 1858, Robert Fallon a fost impuscat mortal – un act de razbunare al celor cu care juca poker. Fallon, sustineau ei, a castigat potul de $600, trisand. Cum scaunul lui Fallon era gol si niciunul dintre ceilalti jucatori nu era dornic sa ia acum cei $600 cu ghinion, au gasit un nou jucator pentru a lua locul lui Fallon si au mizat cu cei $600 ai mortului. Pana la momentul in care politia a aparut, pentru a investiga omorul, noul jucator a transformat cei $600 in $2,200. Politia a cerut ca cei $600 originali sa fie dati rudei celei mai apropiate a lui Fallon – doar pentru a descoperi ca noul jucator s-a dovedit a fi fiul lui Fallon, care nu isi vazuse tatal de 7 ani!

13. Morti Gemene


In 2002, frati gemeni de saptezeci de ani au murit la interval de cateva ore unul de celalalt, in urma unor accidente separate pe acelasi drum in Finlanda de nord. Primul dintre gemeni a murit atunci cand a fost lovit de un camion, in timp ce isi conducea bicicleta in Raahe, 600 kilometri nord de capitala, Helsinki. El a murit la doar 1.5km distanta de locul in care fratele sau a fost ucis. “Aceasta este pur si simplu o coincidenta istorica. Desi drumul este unul aglomerat, accidente nu se intampla in fiecare zi,” a declarat ofiterul de politie Marja-Leena Huhtala, catre Reuters. “Mi s-a facut parul maciuca, atunci cand am auzit ca cei doi erau frati, si chiar gemeni identici. Mi-a trecut prin cap ca poate cineva de sus a avut ceva de spus in asta,” a spus ea.

12. Coincidenta lui Poe


In secolul al 19-lea, faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan Poe, a scris o carte intitulata „Povestirea lui of Arthur Gordon Pym’. Cartea era despre patru supravietuitori ai unui naufragiu, care s-au aflat timp de mai multe zile intr-o barca, inainte de a se decide sa-l omoare si sa-l manance pe asistentul al carui nume era Richard Parker. Cativa ani mai tarziu, in 1884, iola cu rame, Mignonette, a naufragiat, cu numai patru supravietuitori, care s-au aflat intr-o barca timp de mai multe zile. Intr-un final, cei trei membri seniori ai echipajului l-au omorat si l-au mancat pe asistent. Numele asistentului-camerist era Richard Parker.

11. Coincidenta Regala

In Monza, Italia, Regele Umberto I, a mers la un mic restaurant pentru a lua cina, acompaniat de aghiotantul sau, Generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Cand proprietarul restaurantului a luat comanda Regelui Umberto, Regele a observat ca el si proprietarul restaurantului erau practic identici, la fata si la constitutie. Ambii barbati au inceput sa discute asemanarea izbitoare dintre ei si au descoperit mult mai multe similaritati.
· 1. Ambii au fost nascuti in aceeasi zi, a aceluiasi an, (14 martie, 1844).
· 2. Ambii au fost nascuti in acelasi oras.
· 3. Ambii s-au casatorit cu o femeie cu acelasi nume, Margherita.
· 4. Patronul de restaurant si-a deschis restaurantul in aceeasi zi cand Regele Umberto a fost incoronat Rege al Italiei.
· 5. Pe 29 iulie 1900, Regele Umberto a fost informat ca patronul de restaurant a murit in acea zi intr-un accident misterios de vanatoare, iar in timp ce acesta isi exprima regretul, un anarhist din multime l-a asasinat.

10. Copilul care cade

In Detroit-ul anilor 1930, un om numit Joseph Figlock a fost menit sa devina o persoana uimitoare in viata unei tinere mame (si, aparent, incredibil de neglijenta). In timp ce Figlock mergea pe strada, copilul mamei a cazut de la o fereastra inalta, in capul lui Figlock. Caderea copilului a fost amortizata si Figlock si copilul au scapat nevatamati. Un an mai tarziu, tot acelasi copil a cazut de la aceeasi fereastra, aterizand din nou pe Dl. Figlock, in timp ce acesta trecea pe dedesubt. Din nou, ambii au supravietuit evenimentului.

9. Calugarul Misterios

In Austria secolului al 19-lea, un pictor aproape faimos numit Joseph Aigner a incercat in mai multe randuri sa se sinucida. In timpul primei incercari de a se spanzura, la varsta de 18 ani, un calugar capucin misterios l-a interupt pe Aigner. Si din nou, la varsta de 22 de ani, acelasi calugar l-a impiedicat sa se spanzure. Opt ani mai tarziu, a fost condamnat la galere pentru activitatile sale politice. Insa din nou viata sa a fost salvata prin interventia aceluiasi calugar. La varsta de 68 de ani, Joseph Aigner a reusit intr-un final sa se sinucida, folosind un pistol pentru a se impusca. In mod total nesurprinzator, acelasi calugar capucin – un barbat al carui nume Aigner nu l-a stiut niciodata, a condus ceremonia de inmormantare.


8. Coincidenta fotografica

O mama de nationalitate germana care si-a fotografiat bebelusul baiat in 1914, a lasat filmul pentru a fi developat la un magazin din Strasbourg. In acele timpuri, unele dintre placutele de film se vindeau individual. Primul Razboi Mondial a izbucnit si, neputand sa se intoarca la Strasbourg, femeia a renuntat la fotografie, considerand-o pierduta. Doi ani mai tarziu, a cumparat o placuta de film in Frankfurt, la peste 100 mile departare, pentru a o fotografia pe fiica ei nou-nascuta. Cand a fost developat filmul s-a dovedit a fi o expunere dubla, cu fotografia fiicei sale supra-expusa peste fotografia de mai inainte a fiului sau. Printr-o intorsatura incredibila a destinului, filmul ei original, niciodata developat, a fost gresit etichetat ca nefolosit si apoi revandut tot ei.

7. Gasirea Cartii

In 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acord sa apara in “Fata din Petrovka”, bazat pe un roman al lui George Feifer. Neputand sa gaseasca un exemplar al cartii, niciunde in Londra, Hopkins a ramas surprins sa descopere unul zacand pe o banca intr-o statie de tren. S-a dovedit a fi exemplarul personal, adnotat, a lui George Feifer, pe care Feifer il imprumutase unui prieten si care fusese furat din masina prietenului.

6. Gemeni

Fratii gemeni, Jim Lewis si Jim Springer, au fost separati la nastere si adoptati de familii diferite. Intrucat nu se cunosteau, ambele familii si-au numit copiii James. Ambii James au crescut nestiind unul de celalalt, si amandoi au cautat instruire in domeniul protectiei legii , amandoi au avut talent la desen tehnic si tamplarie si fiecare s-a casatorit cu o femeie pe nume Linda. Amandoi au avut fii, dintre care unul a fost numit James Alan si celalalt James Allan. Fratii gemeni au divortat de sotiile lor si s-au casatorit cu alte femei – amandoua numite Betty. Si amandoi au avut caini pe care i-au numit Toy.

5. Ucidere din Razbunare

In 1883, Henry Ziegland a incheiat relatia cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-a urmarit pe Ziegland si l-a impuscat. Crezand ca l-a omorat pe Ziegland, fratele si-a luat apoi propria viata. De fapt, Ziegland nu a fost omorat. Glontele i-a atins doar fata, oprindu-se intr-un copac. A scapat la limita. Ani mai tarziu, Ziegland a decis sa taie acelasi copac, care inca mai avea glontele in el. Uriasul copac parea atat de urias, incat a decis sa il arunce in aer cu dinamita. Explozia a propulsat glontele in capul lui Ziegland, omorandu-l.

4. Scarabeul de Aur

Din Structura si Dinamica psihicului: “O tanara femeie pe care o tratam, a avut, intr-un moment critic, un vis in care primea un scarabeu de aur. In timp ce imi povestea acest vis, stateam cu spatele la fereastra inchisa. Dintr-o data, am auzit un zgomot in spatele meu, ca un ciocanit usor. M-am intors si am vazut o insecta zburatoare, care batea in fereastra, pe dinafara. Am deschis fereastra si am prins creatura, in timp ce zbura inauntru. Era cea mai apropiata analogie a scarabeului de aur pe care il gasim la latitudinea noastra, un gandac scarabaeid, un carabus-rose comun (Cetonia aurata) care, contrar deprinderilor obisnuite, a simtit in mod evident nevoia de a intra intr-o camera intunecata, in acel moment aparte. Trebuie sa admit ca nu mi s-a intamplat niciodata ceva asemanator inainte sau de atunci incoace, si ca visul pacientei a ramas unic in experienta mea” – Carl Jung

3. Taxi

In 1975, in timp ce conducea o motoreta in Bermuda, un om a fost accidental lovit si ucis de un taxi. Un an mai tarziu, fratele barbatului a fost omorat in exact acelasi mod. De fapt, conducea aceeasi motoreta. Si pentru a continua sirul ciudateniilor si mai mult, l-a lovit acelasi taxi, condus de acelasi sofer – si care ducea pana si acelasi pasager!

2. Descoperire la Hotel

In 1953, reporterul de televiziune Irv Kupcinet era in Londra, pentru a transmite incoronarea Ellizabeth-ei a II-a. Intr-unul dintre sertarele din camera sa de la Savoy, a gasit cateva obiecte pe care, identificandu-le, a constatat ca apartineau unui barbat numit Harry Hannin. Intamplator, Harry Hannin – o vedeta a baschet-ului din faimoasa echipa Harlem Globetrotters – era un prieten bun al lui Kupcinet. Insa povestea mai are inca o intorsatura. Doar doua zile mai tarziu, si inainte de a-i putea spune lui Hannin despre descoperirea norocoasa, Kupcinet a primit o scrisoare de la Hannin. In scrisoare, Hannin ii spunea lui Kucinet ca in timp ce era cazat la Hotel Meurice in Paris, a gasit intr-un sertar o cravata – cu numele lui Kupcinet pe ea.


1. Coincidenta Istorica

Vietile lui Thomas Jefferson si John Adams, doi dintre fondatorii Americii: Jefferson a creat Declaratia de Independenta , aratandu-i ciorne ale ei lui Adams, care (impreuna cu Benjamin Franklin) a ajutat la editarea si cizelarea ei. Congresul Continental a aprobat documentul pe 4 iulie, 1776. In mod surprinzator, si Jefferson si Adams au murit in aceeasi zi, 4 iulie, 1826 – la exact 50 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta.

0 comments:

Free Page Rank Tool