Rio de Janeiro - Orasul unde este situata statuia lui Iisus

   Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale lumii si de asemenea una dintre cele mai recunoscute reprezentari ale Mantuitorului. Asezata pe varful muntelui Corcovado, statuia are o inaltime de 38 de metri si este situata la 710 metrii deasupra marii, astfel incat poate fi observata din toate partile orasului.
   Statuia lui Iisus a fost proiectata de brazilianul Heitor da Silva Costa si realizata de sculptorul francez Paul Landowski. Timp de 5 ani de zile s-a lucrat la faimoasa statuie, pentru ca mai apoi la 12 octombrie 1931 sa fie inaugurata.
   Pentru a ajunge pe varful muntelui Corcovado, turisti parcurg un drum de patru kilometrii de-a lungul unei paduri tropicale, insa se organizeaza si tururi cu elicopterul, acestea oferind cea mai buna priveliste a zonei si a statuii. Acest monument a devenit un simbol pentru orasul Rio de Janeiro, reprezentand ospitalitatea cu care brazilienii isi primesc turistii.
 
   SURSA 02
 
   Rio de Janeiro. Secolul 17. Portughezii numesc muntele Biblic, Muntele Tentatiei. Aici incepe povestea unei capodopere de arta, numita recent, una dintre cele noua minuni ale lumii moderne.
A trecut un secol, iar muntele a fost rebotezat cu numele Corcovado, un nume derivat din forma sa, care inseamna "cocoasa" sau "deal".
   Primele consemnari istorice ale statuii au fost in anul 1924 cand Don Pedro conduce prima expeditie oficiala pe muntele Corvado, descoperind un drum accesibil pana sus.
   In anul 1859, parintele Pedro Maria Boss soseste in Rio de Janeiro si este uimit de frumusetea misterioasa a muntelui Corvado. Sugereaza construirea unui monument in onoarea Printesei Isabela, care in 1921 a propus construirea unei statui a lui Iisus vizibila din tot orasul Rio.
   Din 1859 pana in 1921, Don Pedro si-a dat acordul in crearea unei cai ferate care lega Cosme Velho si Paineiras, un pas important pentru a asedia Redentor.
   Constructia statuii a inceput in anul 1927, dupa modele de diferite marimi. Toate calculele au fost facute de Coast Hisses, ajutat de Pedro Viana si Heitor Levy.

   Inaugurarea
   1931 este celebrul an in care Statuia lui Christos Mantuitorul a fost inaugurata, pe 12 octombrie. Ultimul design al monumentului a fost facut de Carlos Oswald si de sculptorul francez Paul Landowski care au luat sarcina de a executa sculptura. Christos Mantuitorul de pe muntele Corovado devine cea mai mare opera de arta din lume.
   Pana in ziua de azi, cateva reforme au fost completate pentru a asigura calitatea statuii. Au fost adaugate lumini, un lift panoramic si scari monitorizate, pentru a usura urcarea pentru persoanele in varsta. 
 
SURSA 03
Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro este una dintre cele mai cunoscute reprezentări ale Mântuitorului. În preajma sărbătorilor de Paşte, numărul turiştilor care o vizitează creşte. Mulţi sunt şi cei care în ultimul timp îi îndeamnă pe admiratorii acestei opere de artă să voteze online pentru ca statuia să fie pe lista celor şapte minuni ale lumii contemporane.
   Statuia Iisus Mântuitorul, cu o înălţime de 38 de metri, veghează oraşul Rio de Janeiro de pe vârful Muntelui Corcovado. Situată la 710 metri deasupra nivelului mării, statuia poate fi observată din toate colţurile oraşului. Turiştii ajung acolo străbătând un drum de aproape 4 kilometri, mărginit de o parte şi de alta de pădurea tropicală. În urmă cu un an, statuia a fost sfinţită de Biserica Catolică.
Pentru turişti se organizează şi tururi cu elicopterul care oferă cea mai bună perspectivă a statuii şi a zonei înconjurătoare.
   Statuia Mântuitorului a fost proiectată de brazilianul Heitor da Silva Costa şi realizată de sculptorul francez Paul Landowski, ajutat la chipul lui Iisus de sculptorul român Gheorghe Leonida.
Realizarea a durat 5 ani, iar statuia a fost inaugurată pe 12 octombrie 1931. De curând, a fost nominalizată să facă parte dintre cele şapte noi minuni ale lumii, într-un concurs lansat pe internet. Votul se face online şi mulţi brazilieni s-au angajat într-o campanie de lobby pentru includerea statuii pe lista finală a celor şapte minuni. 
 
sursa:ipedia.ro   

0 comments:

Free Page Rank Tool