Consumul de marijuana duce la apariţia timpurie a bolilor psihice

Cercetarea a 83 de studii realizate asupra efectelor consumului de marijuana, la care au participat mai mult de 22.000 de respondenţi, au relevat faptul că acest obicei duce la dezvoltarea unor probleme psihice cu 2,7 ani mai devreme, în medie, faţă de cei care nu consumă cannabis.
De asemenea însă, concluziile prezentate de site-ul Healthland arată faptul că diferenţa faţă de persoanele care utilizează alte droguri este foarte mică. Astfel, orice alt drog consumat grăbeşte cu doi ani, în medie, apariţia psihozelor.
Alcoolul şi tutunul au fost excluse de pe lista substanţelor care contribuie la izbucnirea bolilor psihice. Dacă în cazul băuturilor totul este clar, în privinţa fumătorilor părerile au fost împărţite, dar s-a ajuns la concluzia că tutunul, spre deosebire de marijuana, nu înrăutăţeşte halucinaţiile sau paranoia la schizofrenici, astfel încât cercetătorii cred că nu se pune problema ca fumatul să grăbească izbucnirea acestui tip de afecţiuni.
"Analiza oferă dovezi în sensul existenţei unei legături între utilizarea de cannabis şi apariţia timpurie a bolilor psihice", se arată în concluzia articolului publicat în "Archives of General Psychiatry".

0 comments:

Free Page Rank Tool