Lumea invadată de broaşte: Peste 20 de specii noi descoperite în Columbia şi India - GALERIE FOTO

Planeta se află sub asediul broaştelor, peste 20 de specii noi fiind descoperite recent în două părţi opuse ale lumii, Columbia şi India.
















Zece specii de amfibienii din Columbia au fost descoperite în timpul expediţiei Rapid Assesement Program (RAP) în zona Tacaruna, lângă graniţa cu Panama. La faţa locului mai existau încă 50 de alte specii de broaşte, 20 de specii de reptile şi aproape 120 de specii de păsări.


Studiul a căutat mai multe informaţii şi despre mamifere precum tapirul Baird, trecut în Lista Roşie IUCN drept pe cale de dispariţie, porcul pecari şi patru specii de maimuţe.


Noile specii de amfibieni includ salamandra din familia Bolitoglossa, broasca cu picioare portocalii, broasca cu ţepi, şi trei tipuri de broaşte-sticlă, denumite astfel din cauza pielii lor transparente.


"Columbia deţine una dintre cele mai importante comunităţi de broaşte din lume, cu 754 de specii înregistrate în prezent", a declarat asociaţia Conservation International.


Oamenii de ştiinţă a denumit zona drept Arca lui Noe a vieţii sălbatice.


Expediţia a durat trei săptămâni şi a implicat erpetologi din Conservation International şi ornitologi de la Fundaţia Ecotropico.


Broaştele au cotropit şi India


12 specii noi de broaşte au fost descoperite şi în pădurile Western Ghats din India, potrivita ultimului număr al revistei Zoological Journal of Linnean Society, din Londra.


Noile specii au fost identificate printr-o revizuire a genului Philautus şi sunt rezultatul a zece ani de studiu pe teren în Kerala, Tamil Nadu, Karnataka, Goa, Maharashtra, şi zone din Gujarat, în pădurile Western Ghats. Aceste păduri sunt considerate un punct fierbinte al biodiversităţii globale, pentru bogăţia în specii.


Descopeririile din India includ broasca purpurie, ce aparţine unei noi familii, Nasikabatrachidae, broasca Philautus nerostagona şi o specie crezută dispărută, broasca de tufiş Travancore.


Erpetologul S.D. Biju de la Universitatea din Delhi a declarat că deşi descoperirile sunt minunate, studiul arată de fapt ameninţările la care sunt supuse broaştele, incluzând pierderea habitatului cauzată de urbanizare şi de plantaţii.


Amfibienii sunt cele mai ameninţate animale de pe glob, din cauza pierderii habitatului, colecţionării exgerate şi vânării pentru mâncare.


Sursa:realitatea.net

0 comments:

Free Page Rank Tool